Obilazak Operativnog centra sistema odbrane

Subota, 25.12.2021 | Aktivnosti NGŠ
Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas Operativni centar sistema odbrane.

Tokom obilaska, ministar odbrane i načelnik Generalštaba su ostvarili uvid u organizaciju operativnog dežurstva i stanje u sistemu odbrane i razgovarali sa starešinama kontingenata Vojske Srbije angažovanim u osam multinacionalnih operacija Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

O situaciji u zonama angažovanja, aktivnostima i zdravstvenom stanju ljudstva putem video-linka izveštaje su podneli komandant nacionalnog kontingenta iz misije u Centralnoafričkoj Republici i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu, Somaliji, Kipru, Kongu, misiji ATALANTA i misiji UNTSO na Bliskom istoku.

Ministar Stefanović i general Mojsilović su pripadnicima Vojske Srbije, koji izvršavaju zadatke u mirovnim operacijima širom sveta, poželeli srećne nastupajuće praznike, uz želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i uspešnu godinu pred nama.

Povezane vesti