Uspešan nastup Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama

Subota, 4.9.2021 | Međunarodna saradnja
Svečanom završnom ceremonijom u parku Patriot nadomak Moskve u Ruskoj Federaciji danas su zatvorene ,,Međunarodne vojne igre 2021“.

Ovogodišnje Međunarodne vojne igre održane su od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put bila Srbija. Na ovom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvovale su ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmičili su se u pet disciplina.

Najveći uspeh ostvarila je ekipa Vojske Srbije u disciplini „Čuvar reda“, koja je po prvi put održana u našoj zemlji, osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji timova vojne policije iz Rusije, Kazahstana, Irana, Kipra i Katara.

Odličan rezultat ostvarili su i vojni vozači u disciplini „Vojni reli“ koji su osvojili sedam medalja — bronzu u ekipnoj trci, srebro i bronzu u trci sa bojevim gađanjem, kao i jednu srebrnu i tri bronzane medalje u individualnim trkama u kategoriji neborbenih vozila „Kamaz” i „Ural”.

Tenkisti koji su učestvovali na poligonu Alabino u disciplini „Tenkovski biatlon“, u veoma jakoj konkurenciji ekipa iz 19 zemalja, ostvarili su plasman u polufinale ovog takmičenja, dok je naša ekipa u disciplini „Snajperska granica“ održanoj u Belorusiji u ukupnom plasmanu zauzela šesto mesto. 

Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije osvojili su i tri značajne nagrade — jedno prvo i dva treća mesta na takmičenju „Armija kulture“ na kome su predstavljene istorija, tradicija i nacionalna kultura, muzika i folklor zemalja učesnica.

Povezane vesti