Seminar o radu kadrovske službe

Četvrtak, 31.8.2017 | Obuka

U okviru aktivnosti kojima se obeležava Dan kadrovske službe, danas je u Domu Garde na Topčideru održan Seminar o radu organa kadrovske službe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Jednodnevni seminar u organizaciji Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse je otvorio državni sekretar Aleksandar Živković, a učesnike je obišao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Govoreći o značaju upravljanja ljudskim resursima kao osnove za funkcionisanje vojne organizacije, general Diković je rekao da je potreba za organizovanjem ovakvog vida usavršavanja pripadnika kadrovske službe proizašla iz želje da se podigne efikasnost rešavanja svih personalnih pitanja.

Obraćajući se prisutnima načelnik Generalštaba je istakao da su ljudski resursi kapital koji treba čuvati i uvećavati, a da su pripadnici kadrovske službi oni od kojih se najviše očekuje da, po ovom pitanju, svojim znanjem i radom doprinesu unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti svojih jedinica i ustanova.

Seminar je okupio stotinak pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji se bave pitanjima ljudskih resursa sa ciljem da se, pored sumiranja rezultata u oblasti upravljanja ljudskim resursima, razmenom ideja i iskustava, iznađu odgovori na najvažnija pitanja iz ove oblasti i usaglasi delovanje organa kadrovske službe na svim nivoima.

Među temama o kojima je govoreno na današnjem seminaru, posebno su se izdvojila pitanja poboljšanja starosne strukture kadra u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dogradnje modela popune profesionalnim vojnicima, kao i određivanje nomenklaturnih oznaka i evidencije profesionalnih vojnih i civilnih lica.

Radom Seminara rukovodio je načelnik Uprave za kadrove brigadni general Mile Jelić

Povezane vesti