Bilateralni susreti generala Živkovića u Rusiji

Sreda, 6.8.2014 | Međunarodna saradnja

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, koji boravi u višednevnoj poseti Ruskoj Federaciji, sastao se juče sa načelnikom inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske RF general-potpukovnikom Jurijem Stavickim. Generali Živković i Stavicki razgovorali su o mogućnostima za unapređenje međusobne saradnje.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, koji boravi u višednevnoj poseti Ruskoj Federaciji, sastao se juče sa načelnikom inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske RF general-potpukovnikom Jurijem Stavickim.

Generali Živković i Stavicki razgovorali su o mogućnostima za unapređenje međusobne saradnje. Ističući da Rusija poseduje kapacitete za obuku inžinjerijskih jedinica, general Stavicki uputio je poziv za učešće srpskih vojnika na takmičenju pontonirskih jedinica „Otvorene vode“, koje će se održati sledeće godine u Rusiji.

General Živković posetio je juče i Drugu gardijsku motostreljačku „Tamansku“ diviziju, koja je domaćin „Tenkovskog biatlona 2014“, gde je razgovarao s komandantom te jedinice general-majorom Andrejem Sićevojem. Dvojica generala razgovarala su o mogućnostima za izvođenje zajedničke obuke i vežbi, s posebnim akcentom na obuci za borbu u urbanoj sredini.

Povezane vesti