Pomoć vojnih lekara meštanima sela u Loznici i Ražnju

Četvrtak, 13.10.2022 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici Vojske Srbije su ove nedelje, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama i domovima zdravlja, realizovali akciju „Vojni lekar na selu“ na području Loznice i Ražnja.

Ovaj projekat civilno-vojne saradnje je organizovan u selima Brezjak kod Loznice i Smilovac u okolini Ražnja radi pružanja medicinske pomoći meštanima kojima je otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite.

U okviru akcije, koju su realizovali medicinski timovi Prve brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade, vršeni su opšti zdravstveni pregledi stanovništva, a za slabo pokretne i nepokretne pacijente organizovane su kućne posete. Ovom prilikom podeljeni su i paketi sa osnovnim životnim namirnicama koje je obezbedio Crveni krst. 

Kao i mnogo puta do sada, pripadnici Vojske Srbije  srdačno su prihvaćeni od meštana, koji su i ovom prilikom iskazali zahvalnost na njihovom profesionalnom odnosu i spremnosti da pruže svu raspoloživu pomoć.

Vojska Srbije je i ranije pomagala meštanima udaljenih sela na području Loznice i Ražnja, kao i u drugim krajevima Republike Srbije, i nastaviće sa sprovođenjem ovakvih projekata koji imaju za cilj jačanje saradnje i pomoć lokalnom stanovništvu.

Povezane vesti