Vojni lekari u akciji pružanja medicinske pomoći

Sreda, 10.5.2023 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici Vojske Srbije su ove nedelje, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama i domovima zdravlja, realizovali akciju pružanja medicinske pomoći meštanima sela sa otežanim pristupom sistemu zdravstvene zaštite.

Reč je o tradicionalnoj akciji „Vojni lekar na selu“ koja se sprovodi u okviru projekata civilno-vojne saradnje Vojske Srbije, a vojni lekari i medicinski tehničari su ovoga puta posetili meštane sela u okolini Beočina, Bosilegrada, Bujanovca i Sjenice.

Realizovano je više od 150 preventivnih zdravstvenih pregleda u privremeno formiranim ambulantama, kao i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama. Ovom prilikom su podeljeni i paketi sa osnovnim životnim namirnicama koje je obezbedio Crveni krst.

Kao i uvek do sada, pripadnici Vojske Srbije su srdačno prihvaćeni od građana, koji, uz zahvalnost za pruženu pomoć, ističu da u Vojsku Srbije imaju najveće poverenje i da se mnogo puta pokazalo da se na nju mogu osloniti kada im je pomoć najpotrebnija.

Vojska Srbije projekte civilno-vojne saradnje realizuje u svim krajevima zemlje. Više puta je pomagala u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa, vodosnabdevanju i zdravstvenoj zaštiti lokalnog stanovništva, sa čim će nastaviti i ubuduće radi jačanja međusobnog poverenja i stvaranja uslova za bolji život građana Srbije.

Povezane vesti