Poseta predstavnika francuskog Instituta za visoke studije nacionalne odbrane kasarni u Jakovu

Četvrtak, 23.2.2017 | Međunarodna saradnja

Predstavnici francuskog Instituta za visoke studije nacionalne odbrane posetili su danas kasarnu „NH major Milan Tepić“ u Jakovu gde su obišli Drugi raketni divizion 250. raketne brigade za PVD.

Predstavnici francuskog Instituta za visoke studije nacionalne odbrane koji u okviru studijskog putovanja borave u našoj zemlji, posetili su danas kasarnu „NH major Milan Tepić“ u Jakovu gde su obišli Drugi raketni divizion iz sastava 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Tom prilikom, zastupnik komandanta 250. raketne brigade za PVD pukovnik Milan Popović, sa saradnicima, predstavio je polaznicima francuskog Instituta istorijat i misiju te jedinice, naglašavajući da je zbog njene specifičnosti i ratnih zasluga iz 1999. godine, 250. raketna brigada često domaćin stranih delegacija. 

Predstavnici francuskog Instituta za visoke studije nacionalne odbrane najviše su se interesovali za sredstva kojima jedinica raspolaže i njihovu modernizaciju, obuku i usavršavanje pripadnika te jedinice, kao i za saradnju sa ostalim vojskama u svetu.

U okviru današnje posete, gosti iz Francuske, bili su u prilici i da prisustvuju prikazu osposobljenosti jedinice, kao i da obiđu deo sredstava Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade. 

Povezane vesti