Angažovanje Vojske Srbije u otklanjanju posledica snežnih padavina

Ponedeljak, 27.11.2023 | Civilno-vojna saradnja
Vojska Srbije je, po naredbi vrhovnog komandanta i predsednika Republike Aleksandra Vučića, među prvima pružila pomoć civilnim vlastima u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina u našoj zemlji. 

Na zahtev štabova za vanredne situacije, inžinjerijske radne grupe Treće i Četvrte brigade kopnene vojske angažovane su na uklanjanju snežnih nanosa sa lokalnih putnih komunikacija na teritoriji opština Babušnica i Vranjska Banja, dok su u Svrljigu angažovani vozači i vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa Elektrodistribucije Srbije koje saniraju oštećenja na trasi elektromreže.

Snage Vojske Srbije u ugroženim područjima nalaze se u pripravnosti, prate situaciju i u slučaju potrebe i na zahtev lokalnih štabova za vanredne situacije spremne su da u najkraćem roku reaguju i pomognu građanima u saniranju posledica snežnih padavina angažovanjem ljudstva i mehanizacije. 

Pripadnici Vojske Srbije i na ovaj način pokazuju da su uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

Povezane vesti