Pomoć vojnih lekara meštanima sela u okolini Loznice

Četvrtak, 23.9.2021 | Civilno-vojna saradnja
U selu Brezjak u okolini Loznice, danas su pripadnici Prve brigade kopnene vojske, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim domom zdravlja i gradskom upravom, realizovali akciju „Vojni lekar na selu“.

U okviru akcije, koja za cilj ima pružanje medicinske pomoći stanovništvu sa otežanim pristupom sistemu zdravstvene zaštite, vršeni su preventivni zdravstveni pregledi u seoskoj ambulanti, dok je jedna sanitetska ekipa Vojske Srbije obilazila stare i nepokretne osobe. Deljeni su i paketi sa namirnicama i kućnom hemijom za socijalno ugrožene meštane, koje je obezbedio Crveni krst.

Vojni lekari i tehničari su srdačno prihvaćeni od lokalnog stanovništva, koje je još jednom iskazalo veliku zahvalnost Vojsci Srbije na pomoći koju im pruža kada god je to potrebno.

Vojska Srbije je i ranije pomagala meštanima udaljenih sela na području Grada Loznice, kao i u drugim krajevima Republike Srbije, i nastaviće sa sprovođenjem projekata civilno-vojne saradnje, koji za cilj imaju jačanje saradnje i pomoć lokalnom stanovništvu.

Povezane vesti