Obilazak jedinice za elektronska dejstva

Sreda, 20.2.2019 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, obišao je 224. centar za elektronska dejstva u kasarni „Radovan Medić“.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, obišao je 224. centar za elektronska dejstva Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije u kasarni „Radovan Medić“, gde se uverio u visoku motivisanost i obučenost ljudstva u ovoj jedinstvenoj jedinici Vojske Srbije.

Komandant 224. centra za elektronska dejstva pukovnik Zoran Nenadović referisao je o stanju i zadacima koje ta jedinica, namenjena za planiranje, organizovanje i izvođenje svih sadržaja elektronskih dejstava, izvršava.

Nakon referisanja, ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu segmenata rada jedinica za elektronska dejstva i obišli taktičko-tehnički zbor.

Današnjem obilasku prisustvovali su zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, načelnik Uprave za operativne poslove general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove pukovnik Miroljub Čupić.

Centar za elektronska dejstva je po strukturi i nameni jedinstvena jedinica u Vojsci Srbije. Osnovni zadatak koji ta jedinica izvršava neprekidnom kontrolom elektromagnetnog spektra je otkrivanje eventualnih indikatora ugroženosti bezbednosti Republike Srbije.

Povezane vesti