Obilazak jedinica Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

Nedelja, 16.4.2023 | Aktuelnosti
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Želimira Glišovića, obišao je na današnji praznik – Vaskrs pripadnike Vojske Srbije u bazi „Merdare“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.
 
Ministar Vučević se tokom današnje posete uverio da pripadnici Vojske Srbije iz sastava Treće brigade kopnene vojske profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.
 
Uz čestitke za najradosniji hrišćanski praznik, ministar Vučević je istakao da je srećan jer vaskršnje jutro provodi sa onima koji su svakog dana na položajima čuvajući slobodu i nezavisnost naše države, starajući se i garantujući bezbednost za sve njene žitelje. 
 
— Siguran sam da građani Srbije, od severa do juga, od zapada ka istoku, cene, poštuju, vole svoju vojsku. Vole, cene i poštuju zbog onoga što rade svaki dan, tokom cele godine. Pa i na praznik, kada smo svi sa porodicama, pripadnici Vojske Srbije su i tada na svojim zadacima, jer su odabrali takav poziv. To je njihova životna odluka i nešto što mora da se uvažava, poštuje i ceni. Takav status Vojska Srbije zaslužuje i Srbija će se starati da vojska ima sve ono što je potrebno da može da izvršava efikasno svoje zadatke, pre svega zadatke koji su usmereni na očuvanje slobode i nezavisnosti naše države — istakao je ministar Vučević.

Povezane vesti