Obuka vojnika u Tenkovskom bataljonu T-72M

Četvrtak, 30.12.2021 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima u širem rejonu Niša realizuje se redovna obuka vojnika raspoređenih u tenkovski bataljon Kopnene vojske opremljen modernizovanim tenkovima T-72MS. 

Obuku prolaze vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“ i profesionalni vojnici na dužnostima vozača i nišandzija tenka T-72MS, koji se osposobljavaju za borbenu upotrebu ovog sredstva u odbrambenim i napadnim operacijama.

Tokom ove faze osposobljavanja, koja se realizuje na poligonu za obuku „Rujnik“, fokus je na uvežbavanju taktičkih radnji prilikom izvođenja borbenih dejstava u susretu sa protivnikom, uz integraciju vatrenih i taktičkih postupaka svih članova posade, ali i na pripremi i realizaciji marša i izviđanja.

Od uvođenja tenkova T-72MS u naoružanje Vojske Srbije, pripadnici  Tenkovskog bataljona prolaze intenzivnu obuku, a odlična taktička i vatrena osposobljenost, demonstrirana na brojnim vežbama u dnevnim i noćnim uslovima, govori o visokom kvalitetu obuke i posvećenosti profesionalnog sastava jedinice.

Povezane vesti