Poseta novog komandanta Kfora

Petak, 20.10.2023 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, koji je ovu dužnost preuzeo prošle nedelje.

Na sastanku u Beogradu razgovarano je o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se mogu preduzeti radi unapređenja mira i bezbednosti na prostoru južne srpske pokrajine.

General Mojsilović je u razgovoru istakao da Vojska Srbije, u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkim sporazumom, Kfor prepoznaje kao jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji i izrazio očekivanje da će međunarodne snage bezbednosti preduzeti neophodne korake za deeskalaciju situacije u Pokrajini i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe.

Načelnik Generalštaba je istakao značaj saradnje na svim uspostavljenim nivoima između Vojske Srbije i Kfora, a u cilju očuvanja bezbednosti i prevencije kriza, uz potpuno i nepristrasno sprovođenje mandata koji je Kforu dat rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Povezane vesti