Efikasna imunizacija pripadnika Vojske Srbije protiv kovida 19

Utorak, 13.4.2021 | Aktuelnosti
U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja za vanrednu imunizaciju stanovništva protiv kovida 19, u Vojsci Srbije su preduzete mere za brzu i efikasnu vakcinaciju pripadnika Vojske Srbije protiv ove zarazne bolesti.

Vakcinisanje pripadnika Vojske Srbije je započelo 19. januara na Beogradskom sajmu i potom nastavljeno u jedinicama Vojske Srbije i vojnozdravstvenim ustanovama u skladu sa planovima i utvrđenom dinamikom za sprovođenje imunizacije.

Svim pripadnicima Vojske Srbije je pružena mogućnost da se imunizuju jednom od trenutno dostupnih vakcina u Republici Srbiji, a ukoliko to žele, za imunizaciju se mogu prijaviti i preko portala eUprava kao i ostali građani.

Na ovaj način su stvoreni uslovi za nesmetanu realizaciju zadataka Vojske Srbije, uz istovremenu zaštitu ljudstva i njihovih porodica. Proces od iskazivanja zainteresovanosti za vakcinaciju, preko upitnika koji pripadnik Vojske Srbije popunjava, do primanja cepiva je brz, a vakcinu je moguće primiti i u terenskim uslovima.

Lekari iz odeljenja za zdravstvenu zaštitu iz jedinica Vojske Srbije i vojnozdravstvenih ustanova podatke o vakcinaciji pripadnika Vojske Srbije unose i u bazu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, čime se nadležnim službama omogućava potpun uvid u obuhvat vakcinacije na teritoriji Republike Srbije.

U Vojsci Srbiji je prepoznat značaj masovne imunizacije za suzbijanje epidemije kovida 19 u Republici Srbiji i omogućavanje zdravstvenog, ekonomskog i ukupnog društvenog oporavka od posledica pandemije, pa je odziv za vakcinaciju veliki.

Doslednom primenom mera za suzbijanje i sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid 19 i blagovremenom imunizacijom ljudstva postignut je zavidan uspeh u očuvanju života i zdravlja pripadnika Vojske Srbije i omogućeno nesmetano funkcionisanje sistema odbrane.
Ključne reči

Povezane vesti