Raspored oficira po završetku Generalštabnog usavršavanja

Ponedeljak, 4.7.2022 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa oficirima koji su po završetku Generalštabnog usavršavanja raspoređeni na dužnosti u Vojsci Srbije.

General Mojsilović je oficire, polaznike 65. klase najvišeg vojnostručnog usavršavanja u sistemu  odbrane, informisao o ključnim zadacima koje Vojska Srbije realizuje u ovom periodu, ocenjujući da će oni na novim odgovornim dužnostima dati značajan doprinos jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba je istakao da od oficira koji su završili Generalštabno usavršavanje očekuje da u svakodnevnom radu primenjuju znanja stečena u Školi nacionalne odbrane, da pokažu liderske sposobnosti i kreativnost u realizaciji zadataka i odnosom prema zadacima i obavezama daju primer mlađim starešinama.

Generalštabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ predstavlja treći nivo posebnih programa usavršavanja oficira na Univerzitetu odbrane, a realizuje se radi osposobljanja oficira za najviše dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Povezane vesti