Obuka vazduhoplovno-tehničkog sastava Vojske Srbije

Utorak, 24.10.2023 | Obuka
U Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je realizacija tehničke učionice za školsko-borbeni avion „supergaleb“ G-4.

Reč je o tronedeljnoj obuci tehničkog sastava za održavanje i opsluživanje ovog tipa vazduhoplova, a pohađaju je podoficiri i civilna lica iz vazduhoplovnih brigada i Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“.

U skladu sa programom usavršavanja, polaznici se obučavaju za pravilan i bezbedan rad na održavanju vazduhoplova u prvom stepenu i proveri funkcionalnosti avionskih motora, elektro-energetskih sklopova i opreme za komunikaciju, navigaciju i spasavanje pilota.

Tehnička učionica za školsko-borbeni avion „supergaleb“ samo je jedan od oblika osposobljavanja koji se sprovode u Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i PVO. Realizacijom obuke u ovom centru obezbeđuje se kvalifikovani kadar vazduhoplovno-tehničke specijalnosti, što je od ključnog značaja za visoku dostupnost i ispravnost vazduhoplova u naoružanju Vojske Srbije.

Povezane vesti