Obuka vojnika u Gardi za davanje vojnih počasti

Sreda, 22.6.2022 | Obuka
U okviru obuke za kolektivne zadatke Garde, u ovoj jedinici se realizuje osposobljavanje vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“ za davanje vojnih počasti.

Osposobljavanje za ovaj protokolarni zadatak prolaze odabrani vojnici koji su se izdvojili ostvarenim rezultatima na obuci, zalaganjem, psihofizičkim sposobnostima i strojevom izgrađenošću.

Zajedno sa profesionalnim vojnicima i starešinama u Gardijskom bataljonu, oni svakodnevno uvežbavaju strojeve radnje koje se primenjuju prilikom davanja počasti u okviru protokola državnih organa, kako bi dostigli zahtevani nivo obučenosti i vrhunsku strojevu izgrađenost koja mora da krasi svakog gardistu. Radnje se uvežbavaju do automatizma, čime se mogućnost greške pred državnim rukovodstvom i najvišim stranim predstavnicima svodi na najmanju moguću meru.

Vojnici na obuci pokazuju izuzetnu motivisanost i zalaganje, kao i želju da se nakon služenja vojnog roka zaposle u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnih vojnika na službi u Gardi, što će najboljim među njima biti i omogućeno.

Povezane vesti