Obilazak jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Utorak, 11.6.2024 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas divizion 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u garnizonu Kragujevac.

Tom prilikom je sagledao mogućnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvođenje elektronskih dejstava, kao i uvežbanost i osposobljenost posluga raketnih sistema za dejstvo u uslovima elektronskog ometanja.

Izražavajući zadovoljstvo prikazanim novim sposobnostima Vojske Srbije, kao i odličnom obučenošću pilota-operatera daljinski pilotiranih vazduhoplova i posluga sistema za protivvazduhoplovna dejstva, general Mojsilović je istakao da će se i u nastupajućem periodu nastaviti sa modernizacijom, opremanjem i sveukupnim jačanjem Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

U pratnji načelnika Generalštaba tokom obilaska bili su zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Brane Krnjajić, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku (J-6) brigadni general Mile Vitezović i komandant 250. raketne brigade za  protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Novica Gogić.

Povezane vesti