Obuka vojnika na višecevnim lanserima raketa

Četvrtak, 19.1.2023 | Obuka
U divizionu Mešovite artiljerijske brigade naoružanom višecevnim lanserima raketa u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“.

Kroz realizaciju kolektivne obuke u ovoj jedinici, vojnici specijalnosti raketne artiljerije raspoređeni na višecevne lansere raketa 128 mm M-94 „plamen s“ osposobljavaju se za borbenu upotrebu ovog raketnog sistema.

U skladu sa programom osposobljavanja, vojnici na poligonima i vežbovnom prostoru prolaze raznovrsne sadržaje obuke za borbena dejstva koja raketne artiljerijske jedinice izvode u podršci snagama Kopnene vojske. Izviđanje i posedanje raketnog položaja, prevođenje oruđa u borbeni položaj, zauzimanje elemenata za gađanje i rad poslužilaca raketnog sistema nakon izdavanja komande za gađanje, deo su taktičkih radnji koje vojnici uvežbavaju u ovom periodu obučavanja.

Vojnici su na služenje vojnog roka u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi raspoređeni nakon individualne obuke u centrima Komande za obuku, kako bi se osposobili za realizaciju kolektivnih zadataka roda artiljerije. Mnogi od njih će baš u ovoj jedinici zasnovati radni odnos u svojstvu profesionalnog vojnika Vojske Srbije, za šta već sada mogu da prijave.

Povezane vesti