Narodni poslanici posetili bazu Jug i Komandu Kopnene vojske

Utorak, 15.1.2019 | Aktuelnosti

Članovi odbora Narodne skupštine za kontrolu službi bezbednosti i odbranu i unutrašnje poslove posetili su juče, sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majorom Petrom Cvetkovićem, bazu „Jug“ i Komandu Kopnene vojske.

Narodne poslanike je u bazi „Jug“ kod Bujanovca dočekao komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa i predstavio im organizaciju, misiju, zadatke i mesto i ulogu jedinice kojom komanduje. Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za kontrolu službi bezbednosti su potom obišli smeštajne i kapacitete za obuku 41. pešadijskog bataljona i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije i razgovarali s pripadnicima Vojske Srbije.

Na kraju posete, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić uručio je brigadnom generalu Slobodanu Stopi plaketu Odbora za doprinos i jačanje sektora bezbednosti.

U nastavku obilaska, članovi skupštinskih odbora su posetili Komandu Kopnene vojske u Nišu, gde su razgovarali s komandantom tog operativnog sastava Vojske Srbije general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i obišli spomen-sobu Kopnene vojske, u kojoj se nalaze imena i prezimena vojnika, policajaca i građana poginulih u ratnim dejstvima od 1804. godine do danas.

Povezane vesti