Rasklopljen pontonski most do plaže Lido

Petak, 1.9.2023 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici pontonirskih jedinica Kopnene vojske rasklopili su danas pontonski most koji je spajao Zemunski kej sa Velikim ratnim ostrvom i tako označili kraj ovogodišnje kupališne sezone na dunavskoj plaži Lido.

Most nosivosti 20 tona, sastavljen od 38 plovnih članaka u ukupnoj dužini od 355 metara, postavljen je krajem juna ove godine. Kako bi se obezbedila potpuna bezbednost za sve korisnike mosta tokom dvadeset četiri časa je bila zadejstvovana dežurna posada koja je zadužena za sigurnost i održavanje pontonskog mosta.

Elementi pontonskog mosta rasklopljeni su složenom i zahtevnom radnjom na dve plovne deonice, kojima će pontoniri plovnim putem prevesti logorsku i drugu opremu do matične lokacije.

Pripadnici Vojske Srbije u saradnji sa turističkom organizacijom Gradske opštine Zemun godinama unazad premošćavaju Dunav od Velikog ratnog ostrva do zemunske obale, a pored koristi za građane, to je i odlična prilika da se dodatno unapredi osposobljenost pontonirskih jedinica za realizaciju namenskih zadataka.

Povezane vesti