Redovna obuka rezervnog sastava Vojske Srbije

Sreda, 11.10.2023 | Obuka
U jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku u toku je višednevno osposobljavanje vojnika i starešina iz rezervnog sastava Vojske Srbije.

Aktivnost se realizuje na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke rezervnog sastava i ima za cilj obnovu znanja stečenih tokom vojnog roka, upoznavanje sa savremenim načelima upotrebe jedinica i osposobljavanje za rad na sredstvima u naoružanju Vojske Srbije.

Na obuci se trenutno nalaze rezervisti roda artiljerije, izviđači, vojni policajci i rezervni kadar logističkih službi. U skladu sa svojim vojnoevidencionim specijalnostima, oni se u kabinetima i na poligonima osposobljavaju za izvršavanje zadataka roda, odnosno službe. Osim toga, svi prolaze i opšte sadržaje iz strojeve i fizičke obuke i realizuju programska gađanja iz ličnog naoružanja.

Obuka rezervnog sastava realizuje se u ciklusima tokom cele godine, u skladu sa iskazanim potrebama jedinica Vojske Srbije i odobrenim sredstvima. Njenom realizacijom unapređuje se osposobljenost vojnika i starešina u rezervi, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za izvršavanje svojih misija i zadataka.

Povezane vesti