Obuka vojnika za podoficirske dužnosti

Utorak, 29.6.2021 | Obuka
U okviru obuke polaznika Osnovnog kursa za podoficire roda oklopnih jedinica u terenskim uslovima, na poligonu „Orešac“ kod Vršca uspešno su realizovana gađanja iz naoružanja tenka M-84, borbenog vozila pešadije M-80A i oklopno-izviđačkog automobila BRDM-2.

Reč je o važnom segmentu stručnospecijalističke obuke budućih podoficira oklopnih jedinica Vojske Srbije, u okviru kojeg se polaznici osposobljavaju za realizaciju složenih vatrenih i taktičkih radnji i zadataka. 

U dosadašnjem toku kursa, polaznici su na poligonima, u kabinetima i na vežbalištima stekli znanja o liderstvu i komandovanju, upravljanju obukom, opštoj taktici, i prošli fizičku i vatrenu obuku, a neposredno pred izlazak na teren težište u obuci je bilo na rukovanju i održavanju naoružanja, borbenih vozila i uređaja.

Gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica realizuju se u završnom delu stručnospecijalističke obuke polaznika koji se osposobljavaju za komandovanje tenkovskom posadom i mehanizovanim odeljenjem i predstavljaju odličnu priliku da budući podoficiri steknu poverenje u pouzdanost i  vatrene mogućnosti borbenih sredstava roda. 

Kandidati koji uspešno završe Osnovni kurs za podoficire biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti