Deda Mraz i Dobre Vile tradicionalno na aerodromu Batajnica

Četvrtak, 27.12.2018 | Civilno-vojna saradnja

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije organizovali su danas na aerodromu Batajnica već tradicionalnu akciju „Sletanje Deda Mraza i Dobre Vile“ za mališane iz škola za decu sa smetnjama u razvoju.

Akcija je sedmu godinu za redom realizovana u saradnji sa humanitarnom fondacijom „Osmeh na dar“.
 
Avion „antonov 26“ iz sastava 138. transportne avijacijske eskadrile dovezao je na stajanku batajničkog aerodroma Deda Mraza, u čijoj ulozi je i ove godine zastavnik Goran Krajinović i Dobre vile, razvodnice Maju Nikolić i Milenu Milosavljević.
 
Mališani, njih trideset i pet, iz škole ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove, sa osmesima na licima, dočekali su Deda Mraza i Dobre Vile koji su iz aviona izašli sa slatkišima, a zatim su najmlađi posetioci aerodroma imali prilike da uđu u avion i da se druže sa posadom vazduhoplova.
 
– Pošto snega nema, po Deda Mraza poslali smo vazduhoplov sa pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Od 365 dana koliko u godini izvršavamo redovne letačke zadatke, uvek nam je drago kada izađemo u susret jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji. Drago nam je da vidimo naše najmlađe nasmejane i tu smo uvek da pomognemo – rekao je komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić.
 
Druženje sa pripadnicima jedinice nastavljeno je u vojničkom restoranu 204. vazduhoplovne brigade gde je upriličena i podela novogodišnjih paketića prve studentske humanitarne fondacije „Osmeh na dar“.
 
U prikupljanju slatkiša, igračaka i školskog pribora za svoje vršnjake,  učestvovali su pored pripadnika 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije i pripadnici Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA.

Povezane vesti