Obilazak jedinica RV i PVO na aerodromu „Morava“

Petak, 2.6.2023 | Iz jedinica
Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas jedinice 98. vazduhoplovne brigade koje baziraju na vojnom aerodromu „Morava“ kod Kraljeva.

Obilazak je bio prilika za predstavljanje savremenog naoružanja i vojne opreme koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu i prikaz letačke obuke pilota lovačko-bombarderske avijacije.

Nakon obilaska, ministar Vučević je rekao da se nastavlja modernizacija Vojske Srbije u skladu sa direktivama vrhovnog komandanta i predsednika Republike.

— Dobili smo najsavremeniju opremu, naoružanje, ono što mnoge zemlje nemaju, ne samo u okruženju, nego zemlje u svetu i time smo sigurniji i bezbedniji. Naš vazdušni prostor i naša zemlja je svakako sigurnija kada je Vojska Srbije jača, bolje opremljenija i obučenija. I ovo je samo najava svega onoga što ćemo raditi u okviru Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na ponos svih građana naše države i na ponos otadzbine Srbije — poručio je ministar odbrane.

Ministar Vučević je istakao da je ponosan na sve pripadnike Vojske Srbije, koji u jedinicama rade svakodnevno, koji su sačuvali Vojsku Srbije i danas rade na njenoj modernizaciji.

Povezane vesti