Poseta načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Sreda, 20.3.2024 | Međunarodna saradnja
Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u trodnevnoj poseti našoj zemlji boravi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-major Gojko Knežević.

General Knežević je danas, nakon susreta s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, posetio Generalštab Vojske Srbije i s generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane i mogućnostima za njeno dalje unapređenje. 

U razgovoru je konstatovano da se saradnja dveju vojski uspešno odvija u okviru Foruma načelnika generalštabova balkanskih zemalja, koji za cilj ima jačanje vojno-vojne saradnje država regiona, i u oblasti obuke za učešće u multinacionalnim operacijama. U tom smislu je posebno naglašena dugogodišnja dobra saradnja Centra za mirovne operacije Vojske Srbije s Centrom za obuku za operacije podrške miru Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
 
General Knežević će u toku sutrašnjeg dana posetiti Vojnu akademiju i Centar za mirovne operacije u Beogradu, gde će mu biti predstavljeni kapaciteti i delokrug rada ovih organizacionih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Poseta načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH je bila prilika da se još jednom istakne i potvrdi opredeljenje Republike Srbije za jačanje odbrambene saradnje s Bosnom i Hercegovinom i tako da doprinos unapređenju dobrosusedskih odnosa i bezbednosne situacije u okruženju.

Povezane vesti