Prijem oficira po završetku Generalštabnog usavršavanja

Ponedeljak, 3.7.2023 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas oficire koji su nakon završetka Generalštabnog usavršavanja raspoređeni u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije.

Uz čestitke za rezultate ostvarene tokom usavršavanja, general Mojsilović je oficirima koji su se na Univerzitetu odbrane školovali za najodgovornije dužnosti u sistemu odbrane, govorio o ključnim zadacima u Vojsci Srbije i dao usmerenja za rad na komandnim i rukovodećim dužnostima na koje su oni raspoređeni.

Izražavajući zadovoljstvo što je Vojska Srbije od danas bogatija za novu generaciju oficira koji su završili najviše vojnostručno usavršavanje u zemlji, načelnik Generalštaba je istakao da se od njih očekuje da u svakodnevnom radu pokažu liderske sposobnosti, a odnosom prema zadacima i obavezama daju primer mlađim starešinama.

Generalštabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ predstavlja treći nivo posebnih programa usavršavanja oficira na Univerzitetu odbrane, a realizuje se radi osposobljavanja oficira za najviše dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Povezane vesti