Obuka jedinice deklarisane za učešće u MnOp

Ponedeljak, 30.8.2021 | Obuka
Na poligonima za obuku u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru u toku je obuka lake pešadijske čete iz sastava Treće brigade kopnene vojske, deklarisane za učešće u multinacionalnim operacijama.

U ovom periodu obučavanja realizuju se sadržaji iz taktičke, vatrene i fizičke obuke, međunarodnog humanitarnog prava i uvežbavaju tehnike i procedure za pravilno postupanje prilikom angažovanja u multinacionalnom okruženju, kako bi se obezbedila potpuna spremnost jedinice za izvršenje zadataka u zoni operacije.

Laku pešadijsku četu u narednom periodu očekuje intenzivna obuka u Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije, nakon koje će se na taktičkoj vežbi u terenskim uslovima izvršiti provera spremnosti jedinice po Konceptu operativnih sposobnosti.

U Vojsci Srbije, osim lake pešadijske čete, za angažovanje u multinacionalnim operacijama, deklarisane su inžinjerijska četa iz sastava Treće brigade kopnene vojske, dva voda vojne policije i dva voda atomsko-biološko-hemijske odbrane iz sastava Kopnene vojske.

Povezane vesti