Obuka na službenim vojnopolicijskim motociklima

Ponedeljak, 3.10.2022 | Obuka
U organizaciji Uprave vojne policije Generalštaba Vojske Srbije realizovan je Kurs za upravljanje službenim motociklima, koji se koriste prilikom izvršavanja specifičnih vojnoplicijskih poslova.
 
Dvonedeljno usavršavanje su pohađali pripadnici jedinica saobraćajne vojne policije Vojske Srbije, a cilj je bio da se oni osposobe za bezbedno upravljanje motociklom tokom regulisanja i kontrole saobraćaja, i da steknu neophodna znanja i veštine za reagovanje u ekstremnim i situacijama visokog rizika.
 
Praktična obuka, koju su izvodili sertifikovani nastavnici i instruktori iz sastava Uprave vojne policije, realizovana je na poligonima Vojske Srbije i na javnim saobraćajnicama, uz upotrebu savremenih službenih motocikala opremljenih posebnim uređajima neophodnim za bezbedno izvršavanje vojnopolicijskih zadataka. U završnom delu kursa, realizovana je praktična provera na kojoj su polaznici sa uspehom rešili sve zadatke i postavljene supozicije, kako na poligonu, tako i u javnom saobraćaju.

Realizacijom ovog usavršavanja Vojska Srbije je dobila stručan i osposobljen kadar za izvršavanje širokog spektra specifičnih zadataka iz delokruga rada jedinica vojne policije, uz upotrebu službenih motocikala.

Povezane vesti