Vojska Srbije postavila pontonski most do Velikog ratnog ostrva

Ponedeljak, 27.6.2022 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici pontonirskih jedinica Kopnene vojske postavili su pontonski most preko Dunava, od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, i tako građanima omogućili nesmetan pristup popularnoj dunavskoj plaži Lido.

Most je na upotrebu danas predat turističkoj organizaciji Gradske opštine Zemun, a za vreme eksploatacije tokom letnje sezone o njegovoj sigurnosti i održavanju staraće se pontoniri Rečne flotile koji su uspostavili mostovno mesto prelaza.

Pontonski  most je nosivosti 20 tona, dužine 362 metra i moći će da ga koriste pešaci i laka vozila. Tokom prevoženja elemenata mosta rekom iz Šapca i njegovog postavljanja uvežbavane su radnje i postupci u realizaciji namenskih zadataka pontonirskih jedinica, čime je dodatno unapređena osposobljenost vojnika i strešina Rečne flotile.

Pripadnici Vojske Srbije godinama unazad, na veliko zadovoljstvo građana Beograda, premošćavaju Dunav od Velikog ratnog ostrva do zemunske obale, a pontonski most će i ove godine biti u funkciji do kraja letnje sezone, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon.

Povezane vesti