Obuka vojnika roda pešadije u Kopnenoj vojsci

Ponedeljak, 5.9.2022 | Obuka
U pešadijskim bataljonima Kopnene vojske u toku je intenzivna obuka vojnika roda pešadije za realizaciju kolektivnih zadataka ovih jedinica i izvođenje borbenih dejstava u operacijama Vojske Srbije. 

Obuku prolaze vojnici na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ raspoređeni u pešadijske bataljone nakon uspešno završenog individualnog specijalističkog obučavanja u centrima Komande za obuku, i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinicama.

U ovom periodu obučavanja akcenat je na praktičnim sadržajima obuke na poligonima tokom kojih vojnici uvežbavaju taktičke radnje na bojištu u izvođenju odbrambenih i napadnih operacija uz korišćenje savremenih borbenih sredstava na upotrebi u jedinicama, te na izvršenju programskih gađanja iz naoružanja roda pešadije.

Realizacijom ove obuke unapređuje se obučenost vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika koji su nedavno primljeni u jedinice i održava se visok nivo osposobljenosti pešadijskih bataljona za izvršavanje namenskih zadataka u operacijama Kopnene vojske.

Povezane vesti