Ministar odbrane obišao Komandu Kopnene vojske

Sreda, 22.5.2024 | Iz jedinica
Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Komandu Kopnene vojske u Nišu, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Želimira Glišovića.

Na sastanku sa najodgovornijim starešinama Komande Kopnene vojske, ministru odbrane su predstavljeni organizacijsko-formacijska struktura i težišni zadaci tog vida Vojske Srbije, a razgovarano je i o najvažnijim pitanjima od značaja za Kopnenu vojsku.

Kako je istakao ministar Gašić, na sastanku je bilo reči i o zadacima koje pripadnici Kopnene vojske odgovorno, profesionalno i uspešno izvršavaju godinama unazad duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti čuvajući mir i bezbednost svih naših građana te istakao da im za to odaje veliko priznanje.

— Svi smo svedoci koliko je u prethodnom periodu Kopnena vojska jačala, opremala se savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, ali i koliko su njeni pripadnici bili spremni da odgovore svim dodeljenim zadacima, kao i da pruže pomoć našim građanima kad god je to bilo potrebno. Opremanju i razvoju Kopnene vojske pridaje se poseban značaj, a taj trend biće nastavljen i u narednom periodu uz podršku državnog i vojnog rukovodstva, imajući u vidu da su savremeno naoružanje i dobro opremljen i osposobljen vojnik ključ uspeha svih armija u ovim izazovnim vremenima — istakao je ministar odbrane.

Posle današnjeg sastanka u Komandi Kopnene vojske, ministar Gašić je obišao spomen-sobu i prikaz dela naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske.

Povezane vesti