Vojnička zakletva kandidata za prijem u specijalne jedinice

Petak, 1.12.2023 | Iz jedinica
Kandidati za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije po Projektu 5000 koji pre prijave na konkurs nisu odslužili vojni rok sa oružjem danas su položili vojničku zakletvu.

Oni su se, na svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, pred zastavom Republike Srbije obavezali da će čuvati i braniti nezavisnost, suverenost i teritorijalnu celovitost Republike Srbije.

Kandidati su zakletvu položili nakon uspešno savladane osnovne vojne obuke, a sada ih očekuje intenzivna selektivna obuka.

Oni koji uspešno prođu sve eliminacione faze dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu u 72. brigadi za specijalne operacije ili Odredu vojne policije specijalne namene „Kobre“. U specijalnim jedinicama Vojske Srbije dalje će se obučavati i usavršavati za realizaciju složenih i psihofizički zahtevnih zadataka, uz upotrebu najboljeg naoružanja i vojne opreme.

Svečanosti u valjevskoj kasarni prisustvovali su komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici jedinica Vojske Srbije, verskih zajednica i lokalne samouprave, te porodice, rodbina i prijatelji kandidata.

Povezane vesti