Gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica

Ponedeljak, 21.8.2023 | Obuka
Pripadnici tenkovskog bataljona iz sastava Treće brigade kopnene vojske realizovali su prethodne nedelje obuku u terenskim uslovima na poligonu „Orešac“ kod Vršca. 

U okviru obuke koja se izvodi radi održavanja i unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava, uvežbavan je borbeni rad tenkovskih posada i izvršena su pripremna i školska gađanja iz naoružanja tenka M-84. 

Dejstvovano je po ciljevima na različitim daljinama, a ostvareni rezultate vatre potvrdili su visok nivo obučenosti pripadnika jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka.

U narednom periodu, tenkiste očekuju taktičke vežbe i bojeva gađanja, na kojima će se u praksi proveriti njihova taktička i vatrena osposobljenost i oceniti kvalitet realizovane obuke u ovom ciklusu obučavanja.

Tenk M-84 je osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u brigadama kopnene vojske, koji, zahvaljujući velikoj pokretljivosti, silini udara i oklopnoj zaštiti, ima vodeću ulogu i značaj u borbenim operacijama Vojske Srbije. Stalnom obukom stiču se uslovi da sve posade ispunjavaju zahtevane standarde obučenosti, a time se obezbeđuje i visok nivo borbene gotovosti oklopnih jedinica Vojske Srbije.

Povezane vesti