Taktička uvežbavanja na poligonu „Pasuljanske livade“

Utorak, 23.5.2023 | Obuka
Jedinice Četvrte brigade kopnene vojske koje učestvuju na združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije „Zajednički odgovor 2023“ započele su sa realizacijom vežbovnih aktivnosti na poligonu „Pasuljanske livade“.

Nakon premeštaja sa matične lokacije i zauzimanja operativnog borbenog rasporeda, jedinice iz sastava ove brigade započele su taktička uvežbavanja i seriju gađanja iz pešadijskog, artiljerijskog i naoružanja roda oklopnih jedinica.

Danas je dejstvovano iz samohodnih haubica „gvozdika“, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, automatskih bacača granata i dalekometnih pušaka. Brzo i efikasno uništenje ciljeva koji su simulirali elemente neprijateljevog rasporeda pokazuje da su pripadnici jedinice u potpunosti osposobljeni za realizaciju vatrenih zadataka i da spremni dočekuju predstojeća bojeva gađanja i složenije etape vežbe.

Taktička uvežbavanja na poligonu „Pasuljanske livade“ realizuje i raketna baterija za protivvazduhoplovna dejstva, kao i inžinjerijske, logističke i jedinice veze zadužene za obezbeđenje i podršku u borbenoj operaciji.

Intenzivne vežbovne aktivnosti u pokretu i na stalnim i privremenim poligonima započeli su i drugi sastavi Vojske Srbije koji učestvuju na  združenoj taktičkoj vežbi snaga odbrane Republike Srbije sa bojevim gađanjima „Zajednički odgovor 2023“.

Povezane vesti