Пријем најмлађих потпоручника у јединицама Војске Србије

Понедељак, 12.9.2016 | Актуелности

У командама оперативних састава Војске Србије и организационим целинама Генералштаба данас су организовани cвечани пријеми за најмлађе официре ВС, који су у суботу промовисани у чин потпоручника.

Уз честитке за успешно завршено школовање и добродошлицу у јединице, команданти и начелници представили су потпоручницима организацију, мисије и задатке састава којим командују. Младим официрима предочена су и права, обавезе и задаци који их очекују по пријему у јединице.

У Дому Војске Србије у Нишу, у присуству дела старешина команде и потчињених јединица Копнене војске, најмлађим потпоручницима обратио се командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић. Генерал Симовић пожелео је потпоручницима распоређеним у јединице Копнене војске пуно успеха у раду на првим официрским дужностима.

Потпоручницима распоређеним у јединице Ратног ваздухопловства и ПВО добродошлицу је пожелео заменик команданта овог састава бригадни генерал Душко Жарковић са делом најодоговорнијих старешина Команде и јединица ваздухопловства и ПВО.

У касарни Топчидер, пријем за најмлађе официре уприличио је командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, са члановима свог Колегијума. Генерал Петровић честитао је потпоручницима успешан завршетак школовања и дао им савете и усмерења за период прилагођавања који им предстоји и даљи рад у јединицама Команде за обуку.

Командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић, уз добродошлицу, поручио је новим гардистима да се од њих очекује да теоретска знања која су стекли на Војној академији у наредном периоду допуњују и ојачавају практично стеченим искуствима кроз обуку и рад у најстаријој и елитној јединици Војске Србије.

Потпоручнике распоређене на почетне дужности у Бригаду везе, Центар за командно-информационе системе и информатичку подршку и Центар за примењену математику и електронику, примио је начелник Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба бригадни генерал Предраг Симовић, док је најмлађе официре распоређене у Централну логистичку базу примио командант те јединице бригадни генерал Петар Латковић.

Уз поруку младим потпоручницима да се увек придржавају девизе „Част и знање су најјаче оружје војника” генерал Латковић истакао је да је ово велики дан за Базу јер је добила значајно кадровско појачање.

Повезане вести