Редовна смена српских мировњака у Либану

Понедељак, 28.11.2016 | Мултинационалне операције

Данас је на аеродром „Цар Константин“ у Нишу, слетео авион са припадницима Четврте бригаде Копнене војске који су претходних шест месеци извршавали задатке у мисији УН „Унифил“ у Либану.

Дочеку на нишком аеродрому присутвовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, који је припадницима чете пожелео добродошлицу  и честитао на успешно реализованим задацима у мултинационалној операцији у Либану.

Дочеку су присуствовали и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић, команданти Прве и Четврте бригаде копнене војске бригадни генерали Жељко Петровић и Зоран Лубура, начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић и породице, родбина и пријатељи припадника чете. 

Нешто касније, истим авионом пут Либана, отпутовала су 123 припадника пешадијске чете из Прве бригаде копнене војске који ће наредних шест месеци бити ангажовани у овој мисији Уједињених нација. Припадници чете, којом командује капетан Владимир Божовић, извршаваће задатке као самостална јединица у саставу шпанског контингента. 

Повезане вести