Polaznici 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane u poseti Kopnenoj vojsci

Ponedeljak, 3.4.2017 | Aktuelnosti

Polaznici 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, koje predvodi načelnik ovog najvišeg nivoa usavršavanja u sistemu odbrane pukovnik Goran Župac, borave u poseti Kopnenoj vojsci.

U kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, dobrodošlicu polaznicima usavršavanja poželeo je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji im je predstavio organizaciju, misiju, najznačajnije zadatke i angažovanje pripadnika Kopnene vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti. Posebno je bilo reči o migrantskoj krizi i angažovanju pripadnika Kopnene vojske u obezbeđenju dela državne granice prema Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori.

Polaznicima Visokih studija bezbednosti obratili su se i načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković, načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović, komandant Treće brigade Kopnene vojske pukovnik Predrag Grbić i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković.

U toku današnjeg obilaska Niša, polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane obići će i Srpsko-ruski humanitarni centar.

Studijsko putovanje biće nastavljeno obilaskom Četvrte brigade Kopnene vojske u Vranju i Bujanovcu gde će polaznici posetiti bazu „Jug“ i bazu „Dobrosin“, nakon čega će obići i Drugu brigadu u Kraljevu i Tehnički remontni zavod u Čačku.

U okviru studijskog putovanja, polaznici 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane obići će i brojne kulturno-istorijske znamenitosti — nišku „Ćele Kulu”,  Spomen sobu Četvrte brigade Kopnene vojske i Spomen kuću Bore Stankovića u Vranju, dok će u okolini Kraljeva posetiti manastir „Žiča”. 

Povezane vesti