Kurs za vojne posmatrače u Centru za mirovne operacije

Ponedeljak, 19.9.2016 | Multinacionalne operacije

U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je počeo tronedeljni Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija.

U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je počeo tronedeljni Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija, na kojem će se u skladu sa procedurama i standardima UN obučavati 19 oficira Vojske Srbije.

Nastavu izvodi instruktorski tim Centra, uz angažovanje gostujućih predavača iz Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, zatim stručnih lica van MO i VS sa iskustvom iz obavljanja viših dužnosti u mirovnim operacijama UN i EU i po jednog instruktora iz Međunarodnog centra Oružanih snaga Austrije, Centra za obuku za operacije podrške miru iz Sarajeva i Centra za mirovne operacije iz Solnoka u Mađarskoj. Podršku Centru u realizaciji kursa pružaju Kopnena vojska, Ratno vazduhoplovstvo i PVO i Komanda za obuku.

U prve dve sedmice kursa težište je na realizaciji teorijskih sadržaja, dok će treće nedelje biti realizovana praktična obuka u Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije u bazi „Jug”.

Realizacijom ovog kursa, koji Centar organizuje po treći put, ispunjavaju se godišnje potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za vojnim posmatračima u mirovnim operacijama. 

Kurs je otvorio načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik mr Milivoje Pajović.

Povezane vesti