Počeo međunarodni kurs ABHO u Kruševcu

Ponedeljak, 20.5.2013 | Međunarodna saradnja

U Centru za usavršavanje kadrova atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu, danas je počeo međunarodni kurs „Radiološko, hemijska, biološka dekontaminacija“. Kurs pohađa deset učesnika iz Austrije, Alžira, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Egipta, Makedonije i Crne Gore. Kurs je otvorio zastupnik komandanta Centra za usavršavanje kadrova ABHO potpukovnik dr Ivan Lazarević.

U Centru za usavršavanje kadrova atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu, danas je počeo međunarodni kurs „Radiološko, hemijska, biološka dekontaminacija“. Kurs pohađa deset učesnika iz Austrije, Alžira, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Egipta, Makedonije i Crne Gore.

Kurs je otvorio zastupnik komandanta Centra za usavršavanje kadrova ABHO potpukovnik dr Ivan Lazarević. Tokom kursa pripadnici oružanih snaga stranih zemalja imaće priliku da se uvežbaju u upotrebi opreme za radiološku, hemijsku i biološku dekontaminaciju, kao i da sagledaju  sistem obuke iz oblasti RHB dekontaminacije. Obuka se u celini izvodi na engleskom jeziku, a predavači su pripadnici Centra za usavršavanje kadrova ABHO.

Realizacija ovog kursa još je jedan korak u pravcu formiranja Regionalnog i partnerskog centra za obrazovanje i obuku ABHO u Kruševcu.

Povezane vesti