Eksperti ABHO u Kruševcu

Sreda, 17.12.2008 | Međunarodna saradnja

Predstavnici država članica Foruma za pomoć zemljama Jugoistočne Evrope posetili su Centar za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu i upoznali se sa njegovim kapacitetima i mogućnostima za formiranje regionalnog centra ABHO.

Predstavnici država članica Foruma za pomoć zemljama Jugoistočne Evrope (SEEC) danas su posetili Centar za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu i upoznali se sa njegovim kapacitetima i mogućnostima za formiranje regionalnog centra ABHO.

Predstavnici Centra za usavršavanje kadrova ABHO su članovima Foruma iz Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Albanije i iz NATO kancelarije u Beogradu, prezentovali projekat "Regionalni centar ABHO", prikazali kabinete, smeštajne kapacitete i sredstva ABHO i vežbovne aktivnosti na vežbalistu "Ravnjak".

Ministarstvo odbrane Republike Srbije je organizovalo današnju posetu za sve članice Foruma, na ekspertskom nivou, radi donošenja zaključaka međunarodne ekspertske radne grupe ABHO kojom će predsedavati Republika Srbija i koja će raditi na razvoju projekta.

Na kraju posete ekspertskih grupa i potencijalnih donatora, komandant Centra za usavršavanje kadrova ABHO, pukovnik mr Slobodan Savić je rekao:

"Ova poseta je organizovana kako bi eksperti iz sedam zemalja na licu mesta sagledali kapacitete i mogućnosti Centra za usavršavanje kadrova ABHO za prerastanje u regionalni centar, koji će imati ključnu ulogu u osposobljavanju kadrova u oblasti ABHO u regionu Jugoistočne Evrope i šire. Mi smo uložili veliki napor da prikažemo sve ono što centar moze, ume i zna u oblasti ABHO i drago nam je što se veliki broj zemalja odazvao i poslao svoje stručnjake u Kruševac."

Povezane vesti