Osmi CISM trening kamp na Kopaoniku

Sreda, 2.8.2017 | Sport u Vojsci

Na Kopaoniku je u toku realizacija 8. CISM trening kampa „Kopaonik 2017“ u čijem radu učestvuju vojni sportisti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u atletici, vojnom pentatlonu, orijentiringu, borenju (dzudo, boks, kik-boks) i futsalu-žene.

Trening kamp se realizuje na 51. skijaškom poligonu Kopaonik od 9. jula do 7. avgusta.
 
U prvom delu trening kampa vojni orijentirci imali su uspešan nastup na međunarodnom takmičenju u orijentiringu„Kopaonik OPEN 2017“, nakon čega je u saradnji sa SD „Jasenica“ realizovan petodnevni edukativni orijentiring trening kamp.

Osim svakodnevnih treninga, organizovana su i dva stručna predavanja prof. dr Sonje Radaković i dr potpukovnika Nikole Čikiriza sa Vojnomedicinske akademije koji su vojne sportiste upoznali sa metodama oporavka u trenažnom procesu i ishranom sportista.
 
Na kraju realizacije kampa od 4. do 6. avgusta biće održano takmičenje 7. CISM čelendz kup u planinskom trčanju „Kopaonik 2017“, u kojem će pored ekipe domaćina, učestvovati i ekipe Oružanih snaga Rumunije, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.
 
Učesnike trening kampa i takmičenja 15. jula 2017. godine obišao je Šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM brigadni general Siniša Radović.
 
Organizatori kampa su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, tehnički organizator je Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM. Realizaciju trening kampa i takmičenja podržali su opštine Raška, Brus i Leposavić, MK Resort, JP Skijališta Srbije, NP Kopaonik, Atletski savez Srbije i SD „Jasenica“.

Povezane vesti