Prvenstvo Vojske Srbije u trci na 10.000 metara s preprekama

Sreda, 20.9.2023 | Sport u Vojsci
Na vojnom poligonu „Beranovac“ kod Kraljeva danas je održana trka na 10.000 metara s preprekama, na kojoj su učestvovali pripadnici Vojske Srbije iz svih sastava i kadeti Vojne akademije.

Reč je o godišnjem prvenstvu Vojske Srbije u ovoj disciplini, koje se održava od prošle godine, s ciljem promovisanja takmičarskog duha, fer-pleja i sporta u Vojsci Srbije.

Na deset kilometara dugoj stazi s 24 prepreke takmičile su se ekipe Generalštaba, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, Garde, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ i Vojne akademije.

Ekipni pobednik je tim Kopnene vojske, drugo mesto je zauzela ekipa Vojne akademije, dok su treće mesto izborili pripadnici 72. brigade za specijalne operacije.

U pojedinačnoj konkurenciji prvi je bio mlađi vodnik Slađan Vujašanin iz Petog bataljona vojne policije Kopnene vojske, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila potporučnik Aleksandra Manić s Vojne akademije.

Nagrade pobednicima, u svojstvu izaslanika načelnika Generalštaba Vojske Srbije, uručio je načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) brigadni general Muharem Fazlić, na ceremoniji održanoj u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Povezane vesti