Sportski uspesi pripadnika Vojske Srbije

Ponedeljak, 7.8.2023 | Sport u Vojsci
Na 69. Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije u skokovima na cilj, održanom ovog vikenda u Nišu, najuspešniji u ekipnom i pojedinačnom plasmanu bili su pripadnici Vojske Srbije.

Ubedljivu pobedu u ekipnoj konkurenciji ostvarila je padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“, ispred ekipa Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Aero-kluba „Naša krila“ iz Paraćina.

U konkurenciji padobranaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nemačke, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore prvo mesto je osvojio pripadnik 63. padobranske brigade vodnik Stevan Miletić, ispred kolege iz jedinice zastavnika prve klase Milana Svetozarevića. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila zastavnik prve klase Radmila Đurić, takođe iz 63. padobranske brigade.

Ovog vikenda je održano i Prvo CISM Balkansko prvenstvo u planinskom trčanju, na kojem je zlatnu medalju u muškoj konkurenciji osvojio vodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade kopnene vojske. On je prvi pretrčao stazu dugu osam kilometara u konkurenciji pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Odlični rezultati vojnih padobranaca i atletičara nastavak su uspešnih nastupa na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i pokazatelj visoke fizičke spremnosti pripadnika Vojske Srbije.

Povezane vesti