Kolegijum načelnika Generalštaba u Valjevu

Utorak, 20.3.2018 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rukovodio je danas, u Holding korporaciji „Krušik“ u Valjevu, sednicom proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rukovodio je danas, u Holding korporaciji „Krušik“ u Valjevu, sednicom proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, na kojoj su razmatrana pitanja od značaja za operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

U ovom privrednom društvu Odbrambene industrije Srbije članovi proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba bili su u prilici da vide izložbeni prostor, pogone mehaničke obrade i proizvodnje komora, kao i halu nove kapislane HK „Krušik“ a.d.

Za dugogodišnju i uspešnu saradnju i doprinos unapređenju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, načelnik Generalštaba je uručio zahvalnicu Mladenu Petkoviću generalnom direktoru Holding korporacije „Krušik” a.d.

Boravak u Valjevu završen je informisanjem pripadnika Drugog centra za obuku u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“.

General Diković je odao priznanje svim pripadnicima Drugog centra za obuku za postignute rezultate u radu, istakavši da je ovaj Centar jedan od najboljih u Vojsci Srbije.

Obraćajući se vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka martovske generacije, načelnik Generalštaba je rekao da su došli u Centar za obuku gde će vrlo brzo od iskusnih starešina naučiti veštine vojničke profesije i kako se na pravi način brani zemlja.

– Za one koji žele da im ovo bude životna profesija, vrata su im uvek otvorena – rekao je, između ostalog, general Diković. 

Povezane vesti