Završen Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija

Petak, 6.10.2017 | Obuka

U Centru za mirovne operacije danas je svečano zatvoren Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija (UNMOC 2017).

U Centru za mirovne operacije danas je svečano zatvoren Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija (UNMOC 2017), koji je pohađalo 17 oficira iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i jedan oficir Narodnooslobodilačke armije Kine.

Kurs su realizovali instruktori iz Centra za mirovne operacije uz podršku komandi operativnog nivoa, gostujućih predavača iz organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije i po jednog instruktotra iz Centra za obuku za operacije podrške miru iz Bosne i Hercegovine, Centra za obuku za mirovne operacije Oružanih snaga Mađarske, Međunarodnog centra za obuku Oružanih snaga iz Austrije i Centra za obuku za operacije podrške miru iz Grčke. 

Kurs je sertifikovan od strane Integrisane službe za obuku UN, a neposredni uvid i evaluaciju realizovanih sadržaja obuke izvršio je predstavnik ove službe potpukovnik Saidu Tafida, pripadnik oružanih snaga Federalne Republike Nigerije.

Zastupnik načelnika Centra za mirovne operacije pukovnik Nikola Dejanović je zaključio da je cilj kursa u potpunosti ostvaren te da je Vojska Srbije bogatija za 17 oficira koji mogu biti upućeni na dužnosti vojnih posmatrača u mirovnim operacijama. On je posebno istakao odličnu saradnju sa partnerskim centrima iz Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Grčke, kao i značajan doprinos njihovih instruktora uspešnoj realizaciji kursa.

Povezane vesti