Obeležen Dan Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“

Petak, 30.9.2016 | Kultura i tradicija

U Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“ danas je obeležen dan ove ustanove Kopnene vojske.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Željko Ninković, zastupnik načelnika štaba Komande Kopnene vojske pukovnik Vladeta Baltić, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Srpske pravoslavne crkve, boračkih udruženja, ustanova i preduzeća Čačka, premešteni i penzionisani pripadnici Zavoda.

Uz čestitke pripadnicima Zavoda, general Ninković je istakao da su stečenim znanjem i iskustvom i profesionalnim odnosom prema dodeljenim zadacima dali značajan doprinos obezbeđenju zahtevanog nivoa operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije. 

Praznik slavljenicima čestitali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. 

Pukovnik Srđan Petković, direktor Zavoda, podsetio je da ova ustanova proslavlja svoj praznik u znak sećanja na dan kada je Državni savet ondašnje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, dao saglasnost na odluku čačanske opštine o ustupanju zemljišta, radi izgradnje nekadašnjeg „Inžinjerijsko-tehničkog zavoda“ i dodao da je Zavod u prehodnom periodu uspešno realizovao postavljene zadatke.

– Uvereni smo da će Zavod i u budućnosti predstavljati jedan od temelja u izgradnji savremene i moderno opremljene vojske i imati bitno mesto i ulogu u izgradnji njenih operativnih i funkcionalnih sposobnosti – istakao je pukovnik Petković.

Ovom prilikom najboljima su uručene i prigodne nagrade, dok je Zavodu dodeljen sertifikat o usaglašenosti sistema menadzmenta kvalitetom po standardima SRPS ISO 14001 i 18001. 

Tehnički remontni zavod posetili su i učenici osnovne škole „Dragiša Mišović“ iz Čačka i mališani iz predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, kojima su pripadnici Zavoda prikazili deo inovativnih sredstava i opreme.

U okviru obeležavanja Dana Zavoda osveštan je bogoslužbeni prostor i proslavljena krsna slava Svete mučenice Vera, Ljubav i Nada i majka im Sofija. Bogoslužbeni prostor je osveštao protojerej čačanski Nebojša Dabić, uz sasluženje vojnih sveštenika iz Kopnene vojske, kapetana Đorđa Dimića i Ivana Avramovića i potporučnika Vladana Vukovića. 

Povezane vesti