Predaja dužnosti načelnika Uprave za telekomunikacije i informatiku

Utorak, 27.6.2017 | Aktuelnosti

U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića danas je u kasarni „Banjica“ brigadni general Predrag Simović predao dužnost načelnika Uprave za telekomunikacije i informatiku.

U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, članova Kolegijuma načelnika Generalštaba i kolektiva Uprave za telekomunikacije i informatiku, danas je u kasarni „Banjica“ brigadni general Predrag Simović predao dužnost načelnika te organizacijske celine Generalštaba.

General Simović odlazi u zasluženu penziju, a dužnost načelnika Uprave za telekomunikacije i informatiku će, pored svoje dužnosti, obavljati pukovnik Vlatko Kuraj.

Ističući da je brigadni general Simović jedan od retkih oficira koji je sve vojne škole – od Srednje vojne škole do Generalštabnog usavršavanja– završio sa odličnim ocenama, general Diković je ocenio da je on umešnim rukovođenjem i komandovanjem, ličnom odgovornošću i predanim radom, i zajedno sa svojim saradnicima, umnogome doprineo da Uprava kvalitetno realizuje sve zadatke, na način na koji je to bilo potrebno sistemu.

–Pod njegovim rukovodstvom Uprava se odlikovala stabilnošću. Iznalazili ste najbolja rešenja i mudro previđali razvoj u domenu telekomunikacija i u domenu informatičke podrške. General Simović to ne bi mogao postići da nije imao tako dobre saradnike i selektovane ljude ne samo u Upravi, već i u potčinjenim sastavima – rekao je general Diković i poželeo generalu Simoviću da dugo i u dobrom zdravlju uživa u penziji.

Zahvaljujući načelniku Generalštaba na lepim rečima, general Simović je rekao da u penziju odlazi zadovoljan i ponosan na svoju karijeru, i istakao da je pored rada u Upravi, naročito ponosan na periode koje je proveo u 73. graničnom odseku u Andrijevici i tokom NATO agresije na SRJ kada je obavljao dužnost komandanta Bataljona veze.

- Uprava za telekomunikacije i informatiku je postigla značajne rezultate, a posebno ističem činjenicu da je telekomunikaciono-informatičko obezbeđenje funkcionisalo neprekidno i da je razvoj i modernizacija  telekomunikaciono-informatičkih sistema postavljena na zdrave noge – rekao je general izražavajući zahvalnost svima sa kojima je sarađivao tokom četiri decenije vojničke karijere.

U znak priznanja za doprinos razvoju Vojske Srbije načelnik Generalštaba uručio je generalu Simoviću Zlatnu Plaketu Vojske Srbije

Povezane vesti