General Diković sa istaknutim sportistima Vojske Srbije

Sreda, 1.11.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima VS koji su ove godine postigli zapažene rezultate na sportskim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Na prijemu su bili predstavnici ekipa Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Specijalne brigade, Bataljona vojne policije specijalne namere „Kobre“, poručnik Nevena Jovanović, profesinalni vojnik Nataša Ćulafić, vojni službenik Ivana Petrović i odbojkašica Bojana Milenković.

Odajući priznanje vođama ekipa i istaknutim sportistkinjama i sportistima, general Diković je ocenio da su oni svojim ponašanjem i rezultatima na brojnim takmičenjima i smotrama dostojno predstavljali Vojsku Srbije i njene pripadnike.

Sportska ekipa Bataljona vojne policije „Kobre“ je ove godine izborila šampionsko mesto u prvenstvu Srbije u praktičnom streljaštvu.

Na ovogodišnjem Novosadskom maratonu, u disciplini štafetni maraton, ekipe Specijalne brigade i Ratnog vazduhoplovstva i PVO osvojile su drugo, odnosno treće mesto.

Na Novosadskom maratonu su izvanredne rezultate postigle i naše sportistkinje. Nataša Ćulafić, profesionalni vojnik iz Garde, bila je prva u trci na 25 kilometara, dok je vojni službenik Ivana Petrović iz Ratnog vazduhoplovstva i PVO bila prva u trci na 10.5 kilometara.

Poručnik Nevena Jovanović iz „Kobri“ je na takmičenju u planinskom trčanju na Balkanskom prvenstvu kao član reprezentacije Srbije osvojila bronzanu medalju.

Prijemu je prisustvovala i odbojkašica Bojana Milenković, kćer Jelice Milenković iz Garde, koja je sa našom reprezentacijom pre mesec dana osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci.

Povezane vesti