Bezbednost našeg neba je zagarantovana

Petak, 6.4.2018 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas, povodom vaskršnjih praznika, dežurne jedinice VOJIN u okolini Beograda.

Obilasku su prisustvovali i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Predrag Đorđević.

Prema rečima ministra Vulina, Vojska Srbije i danas u potpunosti kontroliše čitavu našu teritoriju i u potpunosti garantuje bezbednost našeg neba i prostora.

- Vojska Srbije i ovim pokazuje da građani Srbije uvek mogu da se oslone na nju i da je u stanju da sačuva naš način života, naš mir i bezbednost svakog našeg građanina. Bez snažne, dobro organizovane, obučene i jake Vojske Srbije nema uspešne Srbije, rekao je ministar Vulin.

On je poručio da će Vojska Srbije nastaviti da se oprema i unapređuje i učiniće sve da razvije sve svoje kapacitete.

- Kada to kažem ne mislim samo na avione, helikoptere, već na sva ona sredstva koja su nam potrebna da naša vojska prepoznaje cilj, neutrališe cilj i sve ono što je potrebno da naša vojska funkcioniše u skladu sa tehnološkim napretkom i u svom okruženju, istakao je ministar odbrane.

Pukovnik Đorđević informisao je ministra odbrane o zadacima jedinica VOJIN i bataljonskog centra VOJIN. On je naglasio da jedinice vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja rade 365 dana po 24 časa u godini i da su neprekidno angažovane na kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Republike Srbije.

Povezane vesti